Tiedätkö että minun elämäni tärkein ihminen olen minä. Olen toki äiti, puoliso, ystävä, life coach ja paljon muuta, mutta jotta voin loistaa eri rooleissani, pitää minun ensisijaisesti voida itse hyvin.


SHINE

Yritykseni tarina alkaa Amerikasta, jossa minulla ja perheelläni oli ilo asua kolmen vuoden ajan. Näiden vuosien aikana hurmaannuin siitä loisteesta ja upeasta positiivisesta vireestä joka siellä ihmisissä oli kuin syntymälahjana. Hämmästelen vieläkin kaikkea sitä hyvää mitä lämminhenkinen, positiivinen ja toiset huomioiva ympäristö kanssaihmisissä sai aikaan. 

Sen vuoksi SHINE; ei loisto tai loiste niinkuin se kauniilla äidinkielellämme sointuisi. Tiedän, että täällä pohjolassa mekin pystymme loistamaan, ehkä jopa kirkkaammin. Eikä kaikkien tarvitse sillä tavalla valtavasti loistaa. Vaikka itse tarvitsen isoa hehkua niin ymmärrän, että osalle riittää vähempikin. Mutta jos sinusta tuntuu, että omalla taivaallasi aurinko joutuu jatkuvasti taistelemaan pilvien kanssa elintilastaan, niin annathan minun auttaa. Puhalletaan yhdessä tummat pilvet pois.

Toivonkin että hyppäät mukaan minun matkaani ja annat loistollesi luvan tulla nähdyksi! Tai korjataanpas heti kättelyssä: kiitos sinulle, että annat minun hypätä mukaan Sinun matkaasi. 

Henrika

Intohimona ihmiset

Ihmiset ovat aina motivoineet minua ja ohjanneet toimintaani. Nuorena kaipasin harrastuksia, joissa pääsi osaksi ryhmää ja vuorovaikuttamaan yhdessä. Ammatinvalintapohdinnoissa oli kristallin kirkasta että haluan ihmisten pariin, muiden ihmisten kanssa koin eläväni rikkaimpia hetkiä. Nämä seikat ovat vahvasti läsnä nykyisessä elämässänikin ja niitä täydentämään on luontevasti tullut auttamisen näkökulma. 


Opinto-ohjaaja

Valmistuin opinto-ohjaajaksi (KM) vuonna 2003 Itä-Suomen yliopistosta ja olen toiminut opona siitä lähtien, lähinnä yläkouluissa ympäri Suomen, nykyisen työni sijaitessa Salon kaupungissa. Opon työ on ihan helmihommaa enkä siitä ole luopumassa. Opona pääsee tutustumaan nuoreen yksilönä, kulkemaan rinnalla välillä vähän haasteellistenkin teinivuosien myllerryksessä ja tukemaan sen hetkisen elämän tärkeimmissä päätöksissä. Alkutyövuosistani lähtien ohjaustyöstä onkin tullut selkeästi työni rakkain osa eikä vähiten siksi että koen siinä toteuttavani itseäni parhaimmillani, intuitiivisesti ihmisten kanssa. Nuoren loiste ohjauskeskustelusta lähtiessä on omaa parasta palkkaani.

Koulutyön isoin miinus lienee kuitenkin kello, joka kulkee turhan nopsaan. Aikaa ohjaustyöhön ei ole niin paljon kuin ihannetilanteessa haluaisin käyttää. Montaa ohjauskeskustelua olisi halu ja tarve viedä syvemmälle, sinne opinto-ohjauksen ulkopuolellekin, mutta valitettavasti koulussa tapahtuvan ohjauksen resurssit eivät anna siihen mahdollisuutta. Mielessäni onkin pitkään kytenyt ajatus ohjaustyön viemisestä seuraavalle tasolle ja siihen tarpeeseen SHINE vastaa. Opintojen- ja urasuunnittelun ohjaus on varmasti omaa, kokemuksen myötä tullutta vahvinta osaamistani, mutta omat ammatilliset motivaattorini lepäävät ihmismielen syvempien kerrosten ja haasteiden selkeyttämisessä.

Toukokuusta 2019 lähtien portfoliotani on koristanut yksi kukkanen lisää valmistuessani RSMP-koulumotivaatiovalmentajaksi. Motivaatiovalmennuksen myötä nuorelle aukeaa mahdollisuus tarkastella elämänsä menneitä ja tulevia valintoja realistisesti oman sisäisen motivaation kautta. Omat sisäiset tarpeet olisikin ihan jokaisen onni oivaltaa, koska ne säilyvät lähes muuttumattomina läpi elämämme.

Life-coach

Kuten kerroin, olin haaveilut jo pitkään life coach-opinnoista ja Suomessakin niiden tekeminen olisi ollut mahdollista. Onnekseni olosuhteet vaativat odottamista ja lopulta päädyin tekemään opintoni coachingin kehdossa Amerikassa, valmistuen Seattle Life Coach Training opinahjosta tammikuussa 2019. 

Opintokokonaisuus oli hurja ja hieno matka. Olin ehkä hieman huijannut ja suojellutkin itseäni ajatellen olevani täysin sinut oman elämän ja sielunmaisemani kanssa. Mutta niin vaan opinnoissa tehtyjen harjoitteiden myötä aloin nähdä mennyttä ja nykyistä taivaltani uusista näkökulmista ja uusin värein, eikä kyyneliltään vältytty yhtenäkään opintokertana. (Tiedätkö muuten, että kyyneleet ovat vain energiaa, jonka täytyy löytää tiensä ulos.) Tuona aikana oma sisäinen loistoni kirkastui kirkastumistaan tipautellessani menneisyyden tarinoita ja taakkoja harteiltani pois yksi kerrallaan - ei niitä oltukaan tarkoitettu mukanakannettaviksi. Valtavan vapauttavaa. 

Oma työkalupakkini on sellainen johon luotan ja jota kannan suurella ylpeydellä, metodini mahdollistavat tietynlaista henkistä tarkastelua ja turvallista sukeltamista syvälle, konkreettisin keinoin. Ammatillisesti sain life coach-opinnoista tarvitsemaani lisäosaamista ja vahvaa varmuutta ohjatakseni asiakkaitani heidän omilla ja ainutlaatuisilla poluillaan - kohti sitä omaa luonnollista loistetta! 

Ihmiset ja ihmismielen haasteet ovat ja pysyvät elämäni intohimona, ystävänikin tietävät että sytyn syvistä keskusteluista. Kanssasi on oltava valmis tiukkoihinkin kysymyksiin. Pariterapeutinkin opinnoista haaveilin jossain vaiheessa, mutta nyt SHINEn myötä saan ilokseni tehdä ohjaustyötä myös pariskuntien kanssa. Omasta lähipiiristänikin tiedän että syvät/henkiset keskustelut eivät ole kaikille mieluisia tai helppoja ja se on täysin ok. Huomionarvoista on kuitenkin tiedostaa, että läsnäolo- ja keskustelutaidoissa voi kehittyä, kunhan tahtoa ja motivaatiota löytyy. Menneisyytemme ei määrittele meitä tässäkään. 

Life-coaching istuu hyvin myös ryhmätilanteisiin. Tulen mielelläni ohjastamaan niin muodollisia kuin rennompiakin tilaisuuksia. Rakennan juuri sinun yhteisöäsi tai kaveriporukkaa palvelevan kokonaisuuden. Yhdessä loistaminen ja sen jakaminen on vieläkin voimaannuttavampaa!