Autan sinua menemään sinne minne olet aina halunnut elämässäsi mennä


Henkilökohtaisesti

Joskus elämä tuo eteen haasteita, joiden kanssa selviämiseen kaipaa apua ja työkaluja. Omat läheiset ovat usein oiva ensiapu, mutta joskus ulkopuolinen ja asiantunteva keskusteluapu on perusteltua. Eikä aina tarvita sen suurempia haasteita tai ongelmia - henkisessä hyvinvoinnissa ennaltaehkäisy on isossa roolissa; pääkoppaa ja sydäntä tulee vaalia, jotta ne sitten tiukkojen paikkojen tullen kannattelevat. Jos sinusta ylipäätään tuntuu että elämästäsi puuttuu se jokin tai kaipaat hyvinvointiasi edistäviä muutoksia niin tietänet mitä tehdä! Henkilökohtaisessa ohjauksessa käytännönläheiset ja oivalluttavat harjoitukset herättelevät omaa mieltäsi ja johdattelevat sinut arjen muutoksiin, pienin tai suurin askelin - sinä päätät.

Oli tilanteesi mikä tahansa, henkilökohtaisena ohjattavanani saat juuri sinun elämäntilanteesi ja tarpeesi huomioivaa, sinulle suunniteltua valmennusta. Yksi tapaaminen kestää 60 minuuttia, ja se sisältää keskustelua sekä muutoksia aikaansaavia harjoituksia. Ensimmäistä tapaamistamme edeltää aina kartoituspuhelu, jossa tarvittavat kysymykset voidaan esittää puolin ja toisin. Valmennus on mahdollista toteuttaa sinun aikatauluihin ja tarpeisiin sopivaksi - päivällä, illalla tai viikonloppuna, puhelimitse tai henkilökohtaisesti tavaten.  Voit hyvin tulla ensin kokeilemaan yhtä valmennuskertaa ja päättää sen jälkeen jatkosta (sarjakertoihin alennetut hinnat). 

Sinun muutosprosessisi - sinä päätät.

RSMP-koulumotivaatiovalmennus (12-25-vuotiaille)

Reiss School Motivation Profile eli RSMP on psykologi Steven Reissin kehittämä ja se on ensimmäinen tieteellisesti todennettu motivaatiotyökalu. Testin avulla pääset tekemään luontaiset motiivit paljastavan motivaatioprofiilin, joka antaa kuvan koko motiivi- ja perustarverakenteestasi. Motivaatioprofiilin avulla saat nopean ja luotettavan kuvan siitä, mitkä sisäiset tarpeet ovat omassa elämässäsi tärkeimpiä  - mikä juuri sinua motivoi. RSMP-motivaatioprofiili onkin hieno itseymmärryksen työväline! Profiilin tuloksia voi hyödyntää mm. motivaatiopulmissa, nykyisissä opinnoissa/jatko-opinnoissa, urasuunnittelussa ja ylipäätään elämänhallinnan parantamisessa. Oma profiili tehdään netissä kysymyksiin vastaten ja se puretaan yhdessä kanssani (RSMP-motivaatiovalmentaja).

Syksystä 2019 lähtien motivaatiovalmennusta myös aikuisille!Ryhmässä voimaantuen

Ryhmissä on valtavasti potentiaalia. Jo sillä, että sanoo ajatuksiaan ääneen, voi olla suurikin muutoksia mahdollistava vaikutus; asioilla on tapana tulla enemmän todeksi kun ne lausuu ja sen myötä kuulee itsekin ääneen.  Ryhmävalmennuksissani jokaisella on vapaus toimia omalla turvallisella tavallaan, joko muiden kanssa keskustellen tai lähinnä kuunnellen. Jokainen osallistuu annettuihin tehtäviin (usein itsenäisesti), mutta niiden purkamisen voi toteuttaa itselleen sopivalla tavalla. Usein toisten ajatukset saavat omatkin oivallukset alulle; voi olla huojentavaa huomata ettei ole yksin murheidensa kanssa ja että toisenlaisiankin lähestymistapoja voisi olla olemassa. Monet ujostelevat ryhmätilanteita, joskin turhaan; ryhmissä on tilaa ja tilausta ihan meille jokaiselle. Heillekin, joille ihmisjoukot eivät tunnu turvasatamalta. 

Amerikassa asuessamme vedin erinäisiä ryhmävalmennuksia muutaman vuoden ajan. Ryhmävalmennukseni käsittelivät mm. unelmia/tavoitteita ja niiden toteuttamista, omien vahvuuksien tunnistamista ja hyödyntämistä sekä arvoja ja niiden tuomista osaksi jokapäiväistä elämää. Ryhmäohjausten aihepiiri voi olla melkein mitä tahansa, mikä tavalla tai toisella vie ryhmää tai yksilöä sen haluamaan suuntaan. Vaikka valmennus tapahtuisi ryhmässä, voi jokaisella ryhmän jäsenellä olla oma yksilöllinen päämääränsä. Yhtä hyvin päämäärä voi olla ryhmän yhteinen, esimerkiksi työyhteisön ryhmähengen parantaminen. 

Tule rohkeasti mukaan ryhmävalmennuksiini! 

Läheisen kanssa

 Toimivan parisuhteen yhtenä lähtökohtana on kommunikaatio ja siihen pariohjauksenikin tähtää, ottaen toki huomioon parisuhteessa vallitsevan "lähtötason". Tiedostan, että joissakin suhteissa kommunikointi voi hipoa täydellisyyttä (mitä se sitten kenellekin tarkoittaa) ja toisissa ryömiä pohjamudissa. Mutta koska meillä kaikilla on niin kovin erilaiset tarpeet kohtaamisissamme, niin naapurin pariskuntaan vertaamisen sijaan kannattaakin uhrata hetki aikaa miettien kuinka omassa parisuhteessa voikaan - ja kysäistä samalla kumppaniltakin. Jos sitten tuntuu että kommuninikoinnissa voisi olla parantamisen varaa tai jos loiste muuten on kateissa niin jo kertakäynnistä voi saada mittavaa hyötyä ja uutta säihkettä suhteeseen - ja niitä oivalluksia, puolin ja toisin.  

Amerikkalainen tiedemies-psykologi "the Einstein of Love" John Gottman on maailmanlaajuisesti tunnettu tieteellisestä työstään parisuhteiden ja vanhemmuuden parissa. Gottman-instituutti oli myös oma opinahjoni täydentäessäni parisuhde-osaamistani ja ylpeydellä kannankin mukanani sertifikaatteja seuraavista kokonaisuuksista: Bringing Baby Home (vauvan vanhemmille muuttuneen perhetilanteen haasteisiin) ja the Seven Principles for Making Marriage Work (yleisesti parisuhteen hyvinvointiin ja haasteisiin). Näiden lisäksi life coaching-opinnot sisälsivät pariohjausta ja näistä koostuvassa viitekehyksessä SHINEN ohjauskin tapahtuu. 

Pariohjaukseen kannattaa ehdottomasti ja mieluummin tulla ennaltaehkäisevästi kuin vasta sitten kun ollaan keskellä kriisiä. Ohjauksessa pääset kuin vahingossa tutustumaan puolisoosi uudelleen helpohkojen ja konkreettisten harjoitusten avulla. Haasteita on tarjolla niitä haluaville, mutta turvallisesti ohjaksissani edeten - kolmannen henkilön läsnäolo saattaa tuoda tilanteeseen odottamatonta turvan tunnetta. Illallisen tai leffaillan sijaan voisikin olla virkistävää viettää treffi-iltaa pariohjauksessa ja löytää loistetta punaisen maton sijaan siitä oman kodin vähän ehkä rähjäisestäkin räsymatosta. 

Loistava idea lahjaksi, kaikenikäisille parisuhteille!